Interview Tamara Mink

Publicatiedatum 27 juli 2022
Wijzigingsdatum 2 juli 2024
Auteur Mark Rabbers

“Ze hebben echt naar mij geluisterd!”

Hoe ben je terecht gekomen bij Het Ambacht?
“Ik ben vorig jaar juni afgestudeerd als bakker en wilde graag aan de slag. Mijn vorige baan was niet helemaal wat ik zocht en daarom ging ik eerst zelf op zoek. Helaas kwam ik niks tegen en daarom heb ik mij bij een app aangemeld. Daar heeft Tim van Het Ambacht mij benaderd dat ze mij wilde helpen met werk zoeken. Toen heb ik contact gezocht en ben ik heel erg goed door hen geholpen.”

Want je kon aangeven wat je wilde?
“Ja! Ik heb tijdens mijn stages en vorige banen al wat ervaring op mogen doen. Daarom wist ik wat ik wel en niet wilde. In eerste instantie trok mij een niet al te grote bakkerij aan, maar er kwam een bakkerij voorbij met meerdere vestigingen. Het leek me toch leuk en wilde het daarom proberen. Tot nu toe heb ik het nog steeds naar mijn zin.”

Had je ook invloed op je werktijden en dagen?
“Ja, het was een fijn overleg. Mijn voorkeuren werden besproken en ik kon kiezen tussen 3 dagen met langere werktijden of 4 dagen met kortere werktijden. Ik werk nu 7 uur verdeeld over 4 dagen want ik heb ook contractverlenging gehad met meer uren, dus dat is heel fijn.”

Dat is ook waar Het Ambacht op stuurt: langdurige werkrelaties tussen werknemer en werkgever.

Hoe heeft Het Ambacht het aangepakt?
“Ze hebben echt naar mij geluisterd, zowel Het Ambacht als de bakkerij waar ik werk. Met Tim van Het Ambacht heb ik fijn contact gehad. Het was oprecht allemaal, fijne gesprekken en ze hebben een leuke baan voor mij gevonden. Ook bij de bakkerij heb ik goed contact. In het begin vond ik het namelijk allemaal best veel wat er allemaal moest gebeuren. Je moet bij de bestellingen alles doen, dus van het opspuiten van de taarten tot het inpakken en klaarmaken voor verzending. Dat was voor mij eerst te veel, dus begon ik klein. Steeds kwam er wat meer bij en doe ik nu eigenlijk alles wel.”

Zou je anderen aanraden om via het Ambacht te solliciteren?
“Als je iets niet kunt vinden of niet weet wat je wilt, dan zou ik het zeker aanraden. Ze denken namelijk echt met je mee en zoeken een passende baan voor jou.”

Wat vind je zo mooi aan het bakkersvak?
“Ik doe nu banket. Daarbij vind ik het mooi dat je alles naar je eigen wens kunt maken of natuurlijk specifiek voor de klant. Je kunt je creativiteit erin kwijt, je kunt natuurlijk alles uitproberen en weer iets nieuws maken. En het is natuurlijk gewoon mooi dat de klant het uiteindelijk te zien krijgt en het dan heel mooi vindt. We krijgen natuurlijk niet altijd een reactie, maar als we het krijgen is het altijd positief en dat is mooi om te horen. Daar doe je uiteindelijk natuurlijk voor.”

Heb je nog tips voor andere mensen die op zoek zijn naar een baan in de bakkerijsector?
“Als je echt van bakken houdt, dan is het echt leuk om de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker te doen. Ik vind dat je het meeste leert van de stages. Op school leer je de basis en op stage de grotere dingen. Als je dat echt leuk vindt en je wilt andere mensen ook leren kennen, dan is het een hele leuke sector om in te werken.”

Ook hulp nodig?

Dus wacht niet langer en schrijf je in als werkzoekende of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over opleidingen (ook voor volwassenen), vacatures of hulp bij het zoeken naar een passende baan.