Interview Ron van Boxtel

Publicatiedatum 22 maart 2022
Wijzigingsdatum 2 juli 2024

Carrière switch mét vast contract!

Hoe ben je terecht gekomen bij Het Ambacht?
“Ik had een advertentie op Indeed staan dat ik beschikbaar was. Toen heeft Roy Holterman van het Ambacht contact met mij opgenomen. Hij vroeg waar ik naar op zoek was. Ik wilde namelijk graag uit de ambacht bakkerij met de nachtdiensten en in een andere plaats werken. Toen zei hij dat hij een leuke vacature voor mij had.”

Want je werkte in de ambachtelijke bakkerij en nu in de industrie?
“Ja klopt, ik werk nu alleen dagdiensten in een industriële bakkerij. Ik werk nu alleen overdag en dat bevalt heel goed.”

En was je zelf actief ook op zoek naar een nieuwe baan?
“Ja ik was al flink aan het zoeken maar had nog niks kunnen vinden. Ik ben namelijk van Brabant naar Nieuwegein verhuisd en had nog andere specifieke wensen. Toen dacht ik: dan ga ik toch iets zoeken wat dichterbij ligt. Ik vond een uur rijden te veel reistijd.”

Hoe ervaar je het contact met het Ambacht?
“Goed! Alles is netjes geregeld en ook precies met de wensen die ik eigenlijk wilde, daar hebben ze goed naar geluisterd. Al deze wensen zijn vooraf uitgebreid met mij besproken. Ze hebben goed de tijd genomen om een juist profiel op te stellen. Het contact zal nu iets minder worden want ik heb net mijn contract getekend. Maar ik heb fijn contact met ze. Als iets niet klopte werd het gelijk opgelost. Ik had ook 1 vast contactpersoon, dat is heel prettig. Er zijn korte lijntjes en ze weten hoe je situatie is.”

Zou je anderen aanraden om via het Ambacht te solliciteren?
“Jazeker! Helemaal als je uit de bakkerij komt en je weet niet goed waar je naar op zoek bent of je wilt een carrière switch maken. Dan is het Ambacht wel ideaal.”

Heb je dan ook nog tips voor andere mensen die op zoek zijn naar een baan in de bakkerijsector?
“Nou ik heb heel lang bij dezelfde baas gewerkt, bijna 22 jaar. Op een gegeven moment krijg je een overstap moment en voor sommige mensen voelt dat als niet veilig. Maar als je het wilt moet je het gewoon doen! Je moet je niet tegen laten houden. En voor mij is dat ook heel goed uitgepakt, want ik heb nu ook een contract voor onbepaalde tijd, een vast contract. Het hoeft dus helemaal niet het geval te zijn dat je vastigheid opgeeft.”

 

Ben je ook enthousiast over het Ambacht geworden en wil je ook door ons worden geholpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0591-555 442 of info@uitzendbureauhetambacht.nl.