Zelfstandig werkend bakker

Ben jij bijna klaar met je middelbare school? Weet je nog niet welke studie je wilt volgen of twijfel je nog? Ben je een echte doener? Kijk dan eens naar de ontzettend leuke, creatieve en praktijkgerichte opleiding Zelfstandig werkend bakker. Wij van Het Ambacht vinden het bakkersvak namelijk het mooiste vak wat er is, dus waar wacht je nog op!

Opleiding brood- en banketbakker

Er zijn verschillende soorten opleiding voor bakkers. Bij de opleiding zelfstandig werkend bakker leer je om allerlei soorten bakkersproducten te maken. Daarbij gaat het natuurlijk om smaak, maar ook om hoe de producten eruit zien. Zowel brood als banket komen in de opleiding voorbij en je leert dit vooral door te doen. 

Bakker opleiding mbo niveau 3

De opleiding Zelfstandig werkend bakker is een mbo niveau 3 opleiding en wordt door verschillende onderwijsinstellingen aangeboden door heel het land. Ook is de opleiding in zowel Bol (school en stage) als Bbl (werken en leren) te volgen. Zo kan je kijken wat er bij jouw situatie past. De opleiding duurt 3 jaar en er zijn verschillende manieren om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Werkzaamheden bakker

Maar wat leer je nu eigenlijk allemaal tijdens de opleiding? Als bakker heb je namelijk diverse werkzaamheden. Zo komen onder andere de volgende onderdelen voorbij:

  • Grondstoffenkennis
  • Producten op smaak en kwaliteit beoordelen
  • Hygiëne
  • Planning
  • Machines en apparatuur

Wanneer je de opleiding hebt afgerond, kan je aan de slag bij een ambachtelijk bakkerij, (hotel-) patisserie of chocolaterie.

Bakker worden

Wil jij ook bakker worden maar niet tot de mogelijkheid om de zelfstandig werkend broodbakker opleiding te volgen? Neem dan eens contact op met ons. Wij organiseren namelijk diverse opleidingen tot bakker met lokale partijen. De afgelopen jaren hebben wij al veel mensen succesvol kunnen opleiden tot bakker, waarbij veel van deze mensen inmiddels een vast contract hebben. 

Het Ambacht

Vaart Zuidzijde 9
7833 AA
Nieuw-Amsterdam

info@uitzendbureauhetambacht.nl
0591 555442

Hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

We helpen jou graag verder. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met jou op.