Heb je tips bij solliciteren?

Publicatiedatum 28 november 2022
Wijzigingsdatum 28 november 2022
Auteur Roy Holterman

Je wilt graag solliciteren op een functie die je erg aanspreekt. Maar hoe schrijf je een sollicitatie die opvalt? Of ben je juist bang om te solliciteren? En wat moet je doen bij een sollicitatiegesprek? Wij krijgen daarom wel eens de vraag "Heb je tips bij solliciteren?". Ja, dat hebben wij en daarom staan hieronder een aantal tips speciaal voor jou. 

1. Lever een uitgebreide CV aan

Wij als recruiters willen natuurlijk een zo uitgebreid mogelijk CV. Zo kunnen we zelf filteren of de informatie wel of niet van belang is. Laat in je CV dus geen opleidingen of werkervaring achterwege. We gaan er natuurlijk wel vanuit dat je de basisschool hebt afgerond. Dit hoef je niet te benoemen. Met onze handige CV generator maak je makkelijk en snel een CV. 

2. Vertel over jou als persoon

Wij vinden het belangrijk wie jij als persoon bent. Op deze manier kunnen wij makkelijker een passende baan voor je vinden. Dus wat zijn je persoonlijke eigenschappen? Wat maakt jou uniek? Wat vind jij belangrijk? Dit zijn vragen die je kunt gebruiken om jou als persoon te omschrijven in je sollicitatiebrief. 

3. Wat wil je bereiken en leren

Het bakkersvak staat niet stil en ontwikkelt zich snel. Jij wilt jezelf natuurlijk ook blijven ontwikkelen. Vertel daarom in je sollicitatiebrief en tijdens je sollicitatiegesprek wat je wilt bereiken en wat je nog wilt leren. Zo weten wij jouw ambitie en kunnen we daar rekening mee houden. 

4. Wees creatief

Een tijdje geleden kregen wij een video sollicitatie binnen. Dit was van iemand die geen bakkerij ervaring had, maar toch ging solliciteren. In dit korte filmpje kregen we een duidelijk beeld van deze persoon en zijn motivatie. Na een gesprek hebben wij een CV voor hem opgesteld en een passende baan voor hem gevonden. De strekking van dit verhaal is: heb je moeite met schrijven, vertel het in een video!

Wil je meer hulp bij solliciteren? Wacht dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag met het vinden van een leuke baan die bij jou past.