Ik wil niet werken via een uitzendbureau

Publicatiedatum 13 juni 2022
Wijzigingsdatum 4 augustus 2022
Auteur Tim Wiebing

"Ik wil liever niet via een uitzendbureau werken". Deze opmerking krijgen wij heel vaak, omdat er veel onduidelijkheden zijn over het werken via een uitzendbureau. Daarom willen wij deze onduidelijkheden graag ophelderen. 

Mijn salaris is lager - Niet waar

Jouw salaris is niet lager als je via een uitzendbureau werkt. Uitzendkrachten en payrollkrachten hebben recht op hetzelfde salaris als medewerkers die rechtstreeks in dienst zijn bij de opdrachtgever. Een uitzendbureau wordt betaald door de opdrachtgever en dus niet door de werknemer zelf. 

Ik krijg alleen een nul-uren contract - Niet waar

Als je bij onze vacatures kijkt, zie je allemaal een minimaal aantal uren staan waarvoor jij in dienst komt. Bij het overgrote deel van onze openstaande vacatures, zijn de uren in overleg met de werknemer én werken wij bijna nooit met nul-uren contracten. 

Een vaste baan zit er niet in - Niet waar

Veel van onze vacatures hebben zicht op een vast dienstverband. Wij bemiddelen namelijk altijd voor lange termijn en gaat het dus niet om tijdelijke baantjes. Nadat het contract bij ons afloopt, krijgen veel werknemers een vast contract bij de opdrachtgever. 

Ik bouw geen pensioen op - Niet waar

Je bouwt na 8 gewerkte weken pensioen op via Stipp pensioen. Kijk voor meer informatie op: www.stippensioen.nl

Wij bemiddelen alleen maar - Niet waar

Uitzendbureau Het Ambacht is er echt niet alleen voor de bemiddeling! Wij hebben namelijk een hart voor het bakkersvak en willen alle bakkers graag helpen in hun carrière. Daarnaast heb je een vast aanspreekpunt en zijn wij altijd bereikbaar voor al jouw vragen.

Als ik ziek ben, krijg ik niks uitbetaald - Niet waar

Ben je ziek? Ook dan krijg je gewoon uitbetaald. Je ontvangt op dat moment 90% van het laatst verdiende loon.

Er zijn dus fabels over het werken via een uitzendbureau. Maar naast bovenstaande punten, heeft Het Ambacht nog veel meer te bieden:

  • Altijd bereikbaar
  • Voor bakkers, door bakkers
  • Groot bakkersnetwerk 
  • Werken discreet en vrijblijvend
  • Kijken goed naar jouw wensen

Ook benieuwd wat Het Ambacht voor jou kan betekenen? Neem dan contact op of schrijf je in als werknemer.