Hoe maak je een CV voor werk?

Publicatiedatum 1 september 2022
Wijzigingsdatum 7 september 2022

Als je op zoek bent naar werk, vragen wij vaak om een CV. Maar wat als je nog geen CV hebt, hoe maak je dit dan? Wat moet er allemaal in komen te staan? Wij helpen je om een sterk CV te maken waarmee jij eenvoudig solliciteert op de leukste bakkervacatures

Wat moet er in een CV staan? 

CV staat voor curriculum vitae, oftewel levensloop. Dat betekent dus jouw persoonlijke gegevens, werkervaring, diploma's en eventueel hobby's en skills. Een goed en sterk CV heeft naast deze punten, de volgende onderdelen:

  • Is overzichtelijk en makkelijk te lezen;
  • Zet een kort, persoonlijk stukje over jezelf erin. Wie ben je, wat houd je bezig, gezinssituatie, etc.;
  • Heb je geen (relevante) werkervaring? Zet dan relevante projecten of opdrachten die je op school hebt gedaan erin;
  • Gebruik een representatief e-mailadres;
  • Benoem jouw kennis en vaardigheden;
  • Is niet langer dan twee A4'tjes.

Wel of geen foto op CV?

Vaak is er een discussie of er wel of geen foto op een CV moet. Bij Het Ambacht zeggen we altijd: je moet doen waar jij je als persoon goed bij voelt. Wij kijken namelijk naar wat jij kan, wat jouw voorkeuren zijn en waar jouw ambities liggen. Wel of geen foto op een CV maakt voor ons geen verschil. Dat zijn de voordelen van Het Ambacht. 

Hulp bij CV maken gratis

Als je alle tips hierboven hebt gelezen, ben je klaar voor het maken van jouw CV. Met onze gratis CV generator kan je makkelijk en snel een CV maken. Je hebt keuze uit verschillende templates met verschillende lay-outs. Stap voor stap loop je jouw gegevens door zodat je uiteindelijk jouw CV kunt downloaden. Dit is uiteraard allemaal geheel gratis. 

Heb jij je CV gemaakt? Dan kan je die uiteraard naar ons toe sturen. Wij helpen jou graag met het vinden naar een nieuwe baan. 

> Help mij met nieuwe baan