Bakker salaris

Het bakkersvak vinden wij hét mooiste vak wat er is. Met veel passie en toewijding zoeken wij een perfecte match tussen (brood/banket)bakker en bakkerij. Bij de bemiddeling is natuurlijk het salaris een belangrijk onderdeel. Maar wat is nu eigenlijk het salaris van een bakker? 

Bakker cao salaris

In de bakkerscao zijn bepaalde afspraken gemaakt over het salaris van een bakker. Zo is er een minimumloon die afhankelijk is van de leeftijd van de bakker. Daarnaast zijn er diverse schalen en functiejaren waar een bepaald salaris bij hoort. Ook zijn er aparte loonschalen voor ambachtelijke bakkerijen en industriële bakkerijen. Hou ook rekening met diverse toeslagen die gelden voor werktijden en werkdagen. 

Cao bakkerij loontabel

Bekijk hier de hele cao bakkersbedrijf met de loontabellen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de cao ook daadwerkelijk wordt nageleefd door de werkgever. Met onze diverse certificeringen kunnen wij dit ook garanderen. Het Ambacht vindt betrouwbaarheid en kwaliteit namelijk erg belangrijk. 

Wat verdien je als bakker?

Maar de grote vraag is: Wat verdien je als bakker? Zoals we eerder al aangaven, hangt dat dus af van een aantal factoren:

Dat geeft het volgende verschil in loon voor een bakkerij medewerker, namelijk van minimaal €1.455 tot maximaal €3.321 per maand (2022) voor een werkweek van 38 uur. Een werkweek van een bakker is namelijk maximaal 38 uur. 

Opleiding tot bakker via Het Ambacht

Lijkt jou bakker zijn geweldig, maar heb je geen opleiding? Dan hebben wij dé oplossing. Wij bieden via Het Ambacht in samenwerking met diverse partijen opleidingen tot bakker aan. De afgelopen jaren hebben wij al een groot aantal bakkers succesvol mogen opleiden. Voor meer informatie over deze opleidingen kan je contact met ons opnemen. 

Hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

We helpen jou graag verder. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met jou op.

De nieuwste vacatures ontvangen?

Wil je de nieuwste vacatures in je mail ontvangen? Schrijf je in voor onze vacature alert!