Cao Bakkersbedrijf

Veel van de werknemers die wij uitzenden, vallen onder de cao Bakkersbedrijf (indien een inlener onder de horeca of zoetwaren valt dan volgen we uiteraard deze cao). Veel werknemers, maar ook werkgevers weten eigenlijk niet wat er allemaal in de cao bakkersbedrijf staat. We willen ons als werknemers en werkgevers wel aan de regels houden, maar kloppen die regels ook? Daarom leggen wij u een aantal onderdelen van de cao uit.

> Download cao Bakkersbedrijf

Cao voor bakkers

In de bakkers cao staan afspraken die werkgevers- en werknemersorganisaties met elkaar hebben gemaakt. De afspraken gaan over loon, toeslagen, werktijden, verlof, vakantie en pensioen. De cao voor bakkers is speciaal gemaakt voor bakkers. Daarom staan er ook speciale afspraken in over speciale dagen, vakantiedagen en verlof. U kunt hier meer informatie vinden over deze dagen. 

Salaris en toeslagen

Het minimumsalaris is in de cao vastgelegd. Hier zijn speciale salaris loontabellen gemaakt die op leeftijd en op functie zijn ingedeeld. Dit zijn uiteraard minimum uurloon bedragen. Het is dus goed mogelijk dat het daadwerkelijke salaris hoger uitvalt. Afhankelijk van het soort functie, zijn er functieschalen opgericht. Er zijn in totaal 8 functiegroepen die ook weer zijn onderverdeeld in specifieke functies. Zo is er bijvoorbeeld een aparte loonschaal voor productiemedwerkers en logistieke medewerkers. Uitzendbureau Het Ambacht heeft ook altijd deze functies vrij.  

De toeslagen zijn voor verschillende functies. Zo zijn er onder andere toeslagen voor: 

  • Toeslag voor arbeid in koel- en vriescellen
  • Toeslag voor het werken op bepaalde uren
  • Zondag toeslag voor ambachtelijke bakkerijen
  • Toeslag bezorger

Er zijn natuurlijk veel meer toeslagen die u kunt vinden in de bakkers cao. Mocht u daar vragen over hebben als werknemer van Uitzendbureau Het Ambacht, kunt u ons bereiken op 0591 - 555 442 of info@uitzendbureauhetambacht.nl

Naleving cao 

Wij vinden dat elke bakkerij de cao zou moeten volgen, ook al is het maar uit het oogpunt van goed werkgeverschap. Door de afspraken na te leven, geeft u een positief signaal af als werkgever. Zeker in deze krappe markt kunt u zo potentiële werknemers over de streep trekken om voor u als werkgever te kiezen. Schrijf u daarom in als werkgever bij Het Ambacht of meld direct een vacature aan. 

De nieuwste vacatures ontvangen?

Wil je de nieuwste vacatures in je mail ontvangen? Schrijf je in voor onze vacature alert!

Het Ambacht

Vaart Zuidzijde 24
7833 AA
Nieuw-Amsterdam

info@uitzendbureauhetambacht.nl
0591 555442