Banketbakker worden

Houdt u van bakken van taarten, gebak en andere zoetigheden? Heeft u oog voor smaak en presentatie? En houdt u ervan om uw creativiteit erop los te laten? Dan is banketbakker worden misschien wel iets voor u! Het Ambacht levert diverse diensten die u hierbij wellicht kunnen helpen. Schrijf u in als werknemer en wij gaan voor u op zoek naar de perfecte baan. 

Wat is een banketbakker?

Een banketbakker is een bakker die gespecialiseerd is in het maken van zoete producten. Denk hierbij aan het bakken en maken van:

  • Gebak
  • Koeken
  • Suikerwerken
  • Chocolade

De voorbereiding en het bakken van deze producten zijn de kernwerkzaamheden van een banketbakker. Het produceren van de juiste smaken met de juiste hoeveelheden en ingrediënten is hierbij van belang. In tegenstelling tot een normale bakker, maakt een banketbakker normaal gesproken geen broden voor dagelijkse consumptie. Het ligt er natuurlijk aan bij wat voor soort bedrijf u werkt en welke werkgever u heeft.

Werken als banketbakker

Om te werken als banketbakker heeft u zowel lichamelijke kracht als discipline nodig. Het proces van het bakken kan namelijk arbeidsintensief zijn. Daarnaast zijn creativiteit en artistiek ook goede eigenschappen, mensen eten namelijk met hun ogen. Bij het werken als banketbakker is dan ook belangrijk om mooie en smaakvolle creaties te maken, die u eventueel zelf heeft bedacht.  

Overige werkzaamheden zijn natuurlijk alle benodigde apparatuur bedienen en schoonmaken. En dat alles in de vroege ochtend zodat de klanten elke dag weer kunnen genieten van uw vers gemaakte cakejes, taarten en gebakjes. 

Hoe word ik banketbakker

Om banketbakker te worden heeft u een speciale opleiding nodig. Banketbakkers worden ook wel patissiers genoemd. Door heel het land zijn er diverse MBO-opleidingen en cursussen. Door een tekort aan bakkers is de baangarantie erg hoog. Heeft u al een opleiding en wilt u aan de slag als banketbakker? Wij bij Uitzendbureau Het Ambacht hebben diverse vacatures door heel Nederland.

De nieuwste vacatures ontvangen?

Wil je de nieuwste vacatures in je mail ontvangen? Schrijf je in voor onze vacature alert!

Hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

We helpen jou graag verder. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met jou op.