Bakkersopleiding volwassenen

Toe aan een carrière switch? Denk dan eens na over bakker worden. Het bakkersvak is prachtig en we zijn op zoek naar enthousiaste mensen die willen overstappen naar ons vak. Er zijn namelijk te weinig goed opgeleide bakkers. Wij hebben door heel het land én in het buitenland bakkerij vacatures openstaan. Het Ambacht is een gespecialiseerd uitzendbureau in het bakkersvak. Zo hebben wij in de afgelopen jaren succesvolle samenwerkingsverbanden in de bakkersbranche opgezet. Eén daarvan is dat we lokale bakkersopleidingen voor volwassenen organiseren. 

Bakker worden

Om bakker te worden heeft u een vooropleiding tot bakker nodig. Er zijn diverse onderdelen in het bakkersvak waar u zich in kunt specialiseren:

  • Boulangerie: gist, voordegen en desem. Denk hierbij aan brood. 
  • Patisserie: productgroep uit banket. Denk hierbij aan eclairs en soezen. 
  • Viennoiserie: zoete getoerde en ongetoerde gistdegen. Denk hierbij aan croissant en briochedegen.
  • Chocolaterie: chocolade. Denk hierbij aan bonbons en bonbonvulling. 
  • Glacerie: ijs. Denk hierbij aan schepijs en ijstaarten. 

Uiteraard kunt u ook meerdere onderdelen leren zodat u een complete bakker bent. 

Bakkersbranche

De bakkersbranche is een hechte branche. Omdat de producten een levensbehoefte zijn, zal het bakkersvak ook blijven bestaan. In de branche maakt men vaak een onderscheid tussen industriële bakkerijen en ambachtelijke bakkerijen. Industriële bakkerijen produceren meestal één of een paar producten die in grote bulk worden afgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brood- en banketproducten die in de supermarkten liggen. Ambachtelijke bakkerijen hebben eigen bakkers en winkels waarbij bijna alles wat in de winkel ligt door hunzelf wordt gemaakt. Dat betekent dat u als bakker veel kennis van alle soorten brood en banket moet hebben. 

Bakkersopleiding volgen

Bent u enthousiast geworden over het bakkersvak en overweegt u om een bakkersopleiding voor volwassenen te volgen? Neem dan eens contact met ons op. Wellicht dat wij u kunnen helpen in dit traject om bakker te worden. 

Het Ambacht

Vaart Zuidzijde 24
7833 AA
Nieuw-Amsterdam

info@uitzendbureauhetambacht.nl
0591 555442

Hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

We helpen jou graag verder. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met jou op.

Voor bakkers, door bakkers

Dat is waar Uitzendbureau Het Ambacht voor staat. Opgericht door bakkers en daarom spreken we ook de taal van de bakker.

Groot netwerk

Door ons grote netwerk en vakkennis in de bakkersbranche matchen wij zo al ruim 15 jaar alleen bakkerijpersoneel.

Vast aanspreekpunt

Iedere bakker heeft bij ons een vast aanspreekpunt, met uiteraard persoonlijk contact. Dat vinden we ook belangrijk, want u bent geen nummertje bij ons.

Altijd bereikbaar

Het contact voeren wij wanneer de bakker dat het beste uitkomt, dus geen 9 tot 5 mentaliteit. Met het bakkersvak is dat ook noodzakelijk met de onregelmatige werktijden.