Opleiden ja of nee?

Uitzendbureau het Ambacht is in 2007 opgericht. Wij richten ons uitsluitend op de bakkerijsector en daarmee zijn wij Nederlands eerste uitzendbureau speciaal voor bakkers.
Wij weten als geen ander wat er speelt en belangrijk is in de bakkersbranche. We hebben namelijk zelf jarenlang een bakkerij gehad, die al vanaf 1906 in onze familie zat.

Sinds September vorig jaar zijn wij, namens Het Ambacht Opleidingen, iets nieuws gestart. Een basis opleiding in de bakkersbranche, dit om nieuwe aanwas te creëren. Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind om hiermee bezig te zijn, je helpt mensen aan een leuke nieuwe baan die ze ( in sommige gevallen) al heel lang willen uitoefenen en je kunt opdrachtgevers helpen aan een nieuwe laag in de bakkerij.
Mede hierdoor kan de opdrachtgever meer ruimte vrij maken van huidige vakkrachten en deze elders door laten ontwikkelen door cursussen of opleidingen aan te bieden.
Ons doel is dus niet om de beste bakkers af leveren maar juist om meer ruimte in de bakkerij te krijgen zodat de kwaliteit van de huidige bakkers opgeschroefd kan gaan worden, daar schort het namelijk in mijn ogen nog al eens aan.
Inmiddels zijn we bezig met de voorbereidingen van onze 3de en 4de groep, naar verwachting zal er in 2019 ook nog een 5de groep gaan starten.
Wat opvalt is dat er heel veel bakkers roepen dat er iets moet gebeuren en iemand op moet gaan staan om ervoor te zorgen dat er meer mensen moeten gaan kiezen voor het bakkersvak, maar als je deze bedrijven vraagt of ze mee willen doen aan dit initiatief dan geven ze vaak niet thuis, dit vind ik erg jammer.
Gelukkig zijn er ook veel bedrijven die het wel omarmen en geven de bedrijven die meedoen aan,   erg tevreden zijn met de kandidaten die geplaatst zijn.

Mijn vraag aan jullie, vinden jullie het belangrijk dat er initiatieven zijn zoals deze of moeten we dit bij de bestaande opleiders laten liggen?