Eerste lichting bakkers arbeidscontract

Op dinsdag 27 november j.l. ondertekende de eerste groep leerlingen van de nieuwe opleiding assistent bakker in Hoogeveen een arbeidscontract.
 
In drie maanden tijd kregen tien studenten de technische kneepjes van het vak onder de knie en deden werkervaring op bij leerbedrijven. Deze leerbedrijven, allemaal ambachtelijke en industriële bakkerijen, bieden de gloednieuwe assistent bakkers eerst een jaarcontract, waarna ze eventueel kunnen doorgroeien naar een vast dienstverband.
 
Tweede groep van start
“We zijn hier heel blij mee”, stelt Gert-Jan ten Napel van Het Ambacht Opleidingen. Hij is de initiator van deze opleiding in de bakkersbranche. “Het succes is mede te danken aan de goede samenwerking tussen United Work BV, het Ambacht Opleidingen, het Alfa College en Menso in de gemeenten Emmen, Coevorden en Westellingswerf. We zijn ook zeer tevreden met het grote slagingspercentage van dit project. We verwachten dat minimaal negentig procent een baan heeft na deze opleiding! In februari 2019 starten we met een tweede groep. We onderzoeken momenteel eveneens hoe we dit verder kunnen uitrollen in heel Nederland.”
 
De succesformule is ideaal voor mensen die aan de slag willen in het bakkersvak. Ook de bakkersbedrijven zijn blij met enthousiaste medewerkers die hun kwaliteiten willen ontwikkelen. Zo blijft er voor iedereen brood op de plank.