Drentse bakkersopleiding krijgt landelijk vervolg

Nieuw- Amsterdam - De bakkersopleiding van Uitzendbureau het Ambacht uit Nieuw-Amsterdam krijgt een vervolg in de rest van ons land. In grote delen van Nederland bestaat een groot gebrek aan ondersteunend bakkerspersoneel en daarom startte bij het Alfa-College in Hoogeveen vorig jaar een tien weken durende spoedopleiding met baangarantie. Tien mensen werden daar gekneed tot bakkersassistent en onlangs begon een tweede groep.
 
Amsterdam en Limburg
 
Daar blijft het niet volgens  directeur Gert-Jan ten Napel van het Ambacht:  ‘We starten binnenkort opleidingen in Amsterdam en Leeuwarden. Na de zomer komt daar Twente bij. Allemaal gebieden waar een nijpend tekort aan bakkershulpen is. Limburg staat ook op de lijst. We krijgen nu al vragen uit die regio. De bakkers raken echt op en daardoor gaat ook de kwaliteit omlaag. Nieuw bloed’  geeft de bakkers tijd die ze in kwaliteitsverbetering kunnen steken. Opvallend genoeg speelt het probleem veel minder in het noorden, de thuisbasis van Uitzendbureau het Ambacht.
 
Goed begin
Toch het niet vreemd dat juist een Drents bedrijf dit probleem aanpakt. ‘Wij werken in heel Nederland. Als in de bakkerswereld een probleem speelt, zien wij het. Bedoeling is om eind dit jaar landelijk minimaal vijftig nieuwe bakkershulpen te hebben afgeleverd. Het probleem is daarmee nog niet opgelost maar het is een goed begin.’